Νεκροί 3 αστυνομικοί και ένας φύλακας σε «μάχη» με ένοπλο

NEWS

Ο δράστης σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας
Τρεις αστυνομικοί και ένας ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα, σε ανταλλαγή πυρών με έναν ένοπλο, σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία της Γαλλίας, στην οικονομική πρωτεύουσα της Τανζανίας, το Νταρ ες Σαλάμ.
Ο δράστης, τα κίνητρα του οποίου προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστα, σκοτώθηκε από αστυνομικούς.
Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της αστυνομίας, Λιμπεράτους Σάμπας, είπε ότι άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά. «Οι κάτοικοι πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι όσο ερευνούμε αυτήν την υπόθεση», πρόσθεσε.
Η πρόεδρος της Τανζανίας Σαμία Σουλούχου Χασάν συλλυπήθηκε τις οικογένειες των αστυνομικών, δηλώνοντας σοκαρισμένη από τον θάνατό τους, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η αυθεντικότητα του οποίου ωστόσο δεν είναι εφικτό να επαληθευτεί ακόμη, φαίνεται η πύλη της γαλλικής πρεσβείας, ένας άνδρας να στέκει απ’ έξω και ακούγονται πυροβολισμοί. Στα πλάνα που μετέδωσε η τανζανική τηλεόραση, αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα διακρίνονται να τυλίγουν ένα άψυχο σώμα, έξω από την πρεσβεία, για να το απομακρύνουν από το σημείο.

VIDEO: A lone gunman carrying two automatic rifles who went on a shooting rampage near Stanbic Bank/French Embassy buildings in Tanzania’s commercial capital Dar es Salaam this morning, has been subdued by police officers after being shot in the middle of the road pic.twitter.com/kdMrBCBYlv
— ???????? ???????? ??????? (@TanzaniaInsight) August 25, 2021