Πού μπορείτε να αγοράσετε σπίτι από… 2 ευρώ

NEWS ΚΟΣΜΟΣ

Η πλειονότητα των προσφερόμενων σπιτιών είναι 50 με 80 τετραγωνικά μέτρα
Στο σφυρί βγαίνουν 20 σπίτια σε χωριό με τη συμβολική τιμή των δύο ευρώ το καθένα, όσο δηλαδή κοστίζει περίπου ένας καφές.
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, το χωριό αυτό βρίσκεται στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη Σικελία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το 2019, η ιταλική κυβέρνηση πούλησε κατοικίες σε μικρά χωριά με την ελπίδα να φέρει ζωή σε αυτά με μόνο 1 ευρώ. Το φιλόδοξο σχέδιο έφερε ανάσα ζωής στην περιοχή και τα χωριά Taranto και Cinquefrondi αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Το χωριό όμως Sambuca di Sicilia της Σικελίας διπλασίασε την τιμή για 20 εγκαταλελειμμένα σπίτια που διαθέτει δηλαδή – δύο ευρώ – αναφέρει το CNN .
Η σοπράνο Lorraine Bracco πέρσι αγόρασε ένα σπίτι 200 ετών από μια τέτοια δημοπρασία και το μετέτρεψε το σπίτι των ονείρων της, όπως ειπώθηκε στη σειρά HGTV «My Big Italian Villa».

Τα ακίνητα βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του χωριού, το οποίο έχει ερημώσει όταν ένας σεισμός έπληξε την περιοχή το 1968. Η πλειονότητα των προσφερόμενων σπιτιών είναι 50 με 80 τετραγωνικά μέτρα.
Όλοι οι πλειοδότες θα πρέπει να καταβάλουν εγγύηση κατάθεσης ύψους 5.000 ευρώ, η οποία θα επιστραφεί εάν δεν καταφέρουν να τα αγοράσουν. Ακόμα ο αγοραστής έχει τρία χρόνια για να ολοκληρώσει την ανακαίνισή του.
Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2021.