Το άγνωστο και εντυπωσιακό αξιοθέατο της Ελλάδας

NEWS ΤΑΞΙΔΙΑ

Ευκαιρία να τις μάθεις και γιατί όχι… να τις επισκεφθείς
Στη χώρα υπάρχουν εντυπωσιακά αξιοθέατα τα οποία δε γνωρίζουμε.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι περίφημες Νυμφόπετρες τις οποίες μπορεί να μην είχες ξανακούσει. Ευκαιρία να τις μάθεις και γιατί όχι… να τις επισκεφθείς! Μπορείς να το κάνεις πιο εύκολα όταν θα βρεθείς στην Θεσσαλονίκη ή τριγύρω μιας και βρίσκονται εκεί. Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό αξιοθέατο με παράξενο όνομα και φυσικά ανάλογη ιστορία να το συνοδεύει.
Τις Νυμφόπετρες, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη θα ακούσεις να τις αποκαλούν και δάσος με πέτρινα απολιθώματα. Τι είναι τελικά αυτό το αξιοθέατο και πώς δημιουργήθηκε; Σίγουρα αποτελεί ένα μυθικό μέρος με νεράιδες, θρύλους και μύθους.
Πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν ιδιαίτερο γεωλογικό σχηματισμό λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη που εντυπωσιάζει και τους πιο δύσκολους επισκέπτες. Και όχι άδικα. Στο Γεωλογικό Πάρκο της Νυμφόπετρας θα δεις κανείς τους κάθετους σχηματισμούς από ανθρακικό ασβέστιο οι οποίοι έχουν διάφορες προσμίξεις και είναι γνωστοί ως τραβερτίνες.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι και θρύλοι που συνοδεύουν την ιστορία αυτών των σχηματισμών. Ο πιο δημοφιλής θρύλος λέει ότι κάποτε μια νυφική πομπή πέτρωσε έξω από το χωριό! Κάποτε, λένε, μετά το τέλος ενός γάμου ο γαμπρός, που κατάγονταν από το λεκανοπέδιο του Λαγκαδά πήρε τη νύφη με τα προικιά της. Έτσι έχοντας μια μεγάλη συνοδεία, όπως γινόταν συνήθως, ξεκίνησαν να πάνε στο χωριό του γαμπρού. Όμως ξαφνικά η νύφη θυμήθηκε ότι είχε ξεχάσει να πάρει το αδράχτι με το σφοντύλι και έστειλε να πάνε να της το φέρουν.

Η ίδια είχε πάρει όλα τα άλλα πράγματα από το σπίτι. Έτσι ο θρύλος λέει ότι όταν η μάνα άκουσε την παραγγελία της κόρης της, οργίστηκε για την πλεονεξία της και την καταράστηκε με αποτέλεσμα η νύφη με όλη την συνοδεία της, να γίνουν πέτρες, όπως αναφέρει το exploringreece.
Το καλοδιατηρημένο Γεωλογικό Πάρκο, ή αλλιώς Νυμφόπετρες όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν έχει ανακηρυχθεί Μνημείο της Φύσης. Επίσης η ομορφιά του είναι τόσο ιδιαίτερη – όπως και η ιστορία του – ώστε αποτελεί ακόμη δημοφιλές μέρος για φωτογραφήσεις νεόνυμφων. Αν βρεθείς εκεί θα θαυμάσεις και εσύ αυτό το σπουδαίο μνημείο της φύσης. Πρόκειται για έναν σπάνιο γεωλογικό σχηματισμό, ηλικίας αρκετών χιλιάδων ετών. Πολύ κοντά είναι και η λίμνη Βόλβη που μπορεί να μπει στο πλάνο σου για εξόρμηση μαζί με τις Νυμφόπετρες.